O zi din viața pufoasei tale…

Te-ai întrebat vreodată ce face pufoasa ta atunci când tu ești plecat la muncă sau oriunde altundeva? 
Ei bine, noi suntem aici să-ți dezvăluim secrete uimitoare, cunoscute doar de către feline!
 
 
Noi, oamenii, dormim, în medie, aproximativ 6-8 ore pe zi, depinde foarte mult de vârstă, de program, de stările emoționale și nivelul energetic al fiecăruia. Ei bine, pisicile au tendința să exagereze când vine vorba de odihnă, fiindcă ele pot să doarmă chiar și 16 (da, 16!) ore pe zi! Din cele 24. Îți vine să crezi?! Acum putem să înțelegem cum se face că pisicile sunt atât de calme și de relaxate tot timpul, mai puțin în momentele lor de „zoomies”.
 
 
 
 
Din cele 24 de ore, mai rămânem cu 8 libere. Pentru a admira acea blăniță îngrijită și strălucitoare, pisicuțele își alocă, indiscutabil și obligatoriu, cel puțin 2 ore pe zi pentru igienă și îngrijire.
 
 
Pe urmă, încă 4 ore sunt alocate observării spațiului din jurul lor. Pisicile sunt mari băgărețe și curioase de la Mama Natură, de aceea, ele vor să știe tot ce se întâmplă în jur. Fereastra devine cel mai bun prieten al lor în orele în care ele stau și privesc pe oricine intră sau se apropie de teritoriul lor. În acest interval de timp, de asemenea, ele preferă să exploreze și să-și marcheze teritoriul cu mirosul lor unic, împrăștiat prin feromoni. Ele investighează, se joacă și ating orice colțișor din casă pentru a se asigura că le aparține în continuare.
După aceste activități importante și intense, joaca este o necesitate pentru feline, deoarece are rol de relaxare, de stimulare a simțurilor de vânător, instincte ce aparțin oricărei pisici încă din naștere și pe care și le formează încă din primele săptămâni de viață.
Ca recompensă, ele se bucură de o oră întreagă de mâncare în fiecare zi, fie că este vorba de treats-uri, bunătăți mâncate chiar și de noi, oamenii, bobițe, pliculețe sau orice altceva ce le readuce energia pe care au folosit-o. Chiar dacă joaca ține foarte puțin, aceasta este esențială pentru a le menține în formă, sănătoase și fericite în fiecare zi. Cu cât înaintează prin viață, acest timp se micșorează pe parcurs, pisicuțele geriatrice (cele ce au peste 10 ani, Senioare) preferând mai mult somnul și observarea lucrurilor din jur.
În concluzie, pisicuțele își petrec timpul de zi cu zi în felurite moduri. Acum știi ce fac chiar și în lipsa ta, însă este important să ai în vedere că orice plecare mai lungă le afectează rutina zilnică fiindcă, da, ele văd lipsa ta ca o ieșire din rutină și le deranjează. Chiar dacă uneori nu pare, ele îți apreciază prezența, te consideră o pisică mai mare și o sursă sigură de hrană, de aceea, lipsa ta se resimte de fiecare dată, chiar dacă au tot ce le trebuie. Ele îți ocupă doar o parte din viața ta, însă tu ești toată viața lor. Iubește-le și fii alături de pufoasele tale de fiecare dată!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.