Culoarea blăniței ne poate spune multe!

Pisicile sunt, cu siguranță, creaturi ce stârnesc de fiecare dată curiozitatea! Te-ai întrebat vreodată dacă culoarea blănii le afectează și personalitatea? Cu siguranță, oricare ar fi culoarea lor, aceasta nu reprezintă un factor decisiv, dar s-au putut observa, de-a lungul timpului, anumite tipare ce se repetă și care au atras fascinația iubitorilor de pufoase de peste tot din lume! Iată, pe scurt, ce am descoperit!

Solid/Self-Colour - Negru/Alb/Gri

A vertical shot of a black cat with yellow eyes looking at the camera with a blurred background
Pisicile ce au o culoare solidă, precum cele albe, negre și gri, se diferențiază de celelalte prin temperamentul lor docil. Deși cele negre au fost tratate diferit de-a lungul istoriei în funcție de fiecare cultură în parte (de exemplu, în Marea Britanie sunt considerate a fi un semn de noroc), pisicile cu o culoare sunt considerate a fi printre cele mai iubitoare și jucăușe. Ce este și mai interesant, pisicuțele albe cu ochii albaștri sunt predispuse la probleme de auz, chiar și la lipsa acestuia (nu-ți face griji, acestea se acomodează foarte bine în căsuțele lor bazându-se pe celelalte simțuri!). În cazul pisicuțelor negre, acestea pot avea 100% această culoare doar dacă ambii părinți sunt negri. Dacă unul dintre ei nu este, atunci este posibil ca panteruța ta să prezinte tonalități roșcate când face baie în soare sau să aibă o blăniță inferioară (undercoat) albă sau mai deschisă la culoare!

Tuxedo

pexels-juls-2617753
Pisicile negre cu alb, sau Tuxedo (de la ”costum”, fiindcă apar ca și cum ar îmbrăcate ”la costum”), sunt caracterizate prin curiozitatea lor nebănuită și prin faptul că sunt considerate prădători înăscuți! Pisicile Tux sunt comune, și se consideră că aduc înțelepciune și noroc în familie. Trebuie să recunoaștem că sunt elegante!

Tabby

pexels-eliza-lensa-3278814
pexels-mati-mango-4734723
Pisicile Tabby (sau tigrate) au foarte multe variații de culori, de la gri-albăstrui, gri-bej la roșcate (Ginger Tabby). Ce este caracteristic lor, în ciuda modelelor diferite de striații, este forma de M de pe frunte. Este cel mai des întalnit tip de blană iar spiritul lor jucăuș și afectuos este bine cunoscut! Știai că, din punct de vedere genetic, majoritatea pisicilor roșcate pot fi doar masculi? Este o raritate să întâlnești sau să trăiești alături de o fetiță pufoasă roșcată!

Tortoiseshell (Tortie)

pexels-dids-1335341
Un tip de culoare care este deseori confundat cu pisicile Calico, însă este o diferență între ele: pisicile Tortoiseshell (sau Tortie) conțin doar 2 culori (rareori 3), iar predominantă este culoarea neagră. Deși pare a fi formată din bucățele de blăniță, pisicuțele Tortie au un spirit aventuros și mistic, fiind o culoare mai rar întâlnită.

Calico (Tri-Colour)

pexels-mathias-pr-reding-4394262
Pisicuțele Calico (sau Tri-Colour) sunt fascinante prin faptul că au 3 culori. Pentru a fi considerate Calico, trebuie să aibă o împărțire aproape egală a culorilor pe întreg corpul (deci o pisică albă ce are doar coada colorată nu se încadrează acestei categorii). La fel ca și Torties, sunt considerate a fi iubărețe și adoră aventura din toate punctele de vedere. Ce este și mai fascinant, ele sunt opusul pisicuțelor roșcate! Majoritatea dintre ele pot fi doar femele, deoarece numai acestea pot avea, din punct de vedere genetic, 3 culori. Atunci când se naște un mascul Calico (foarte rar, dar se întâmplă), în general acesta este steril încă de la bun început.

Colour Point

Portrait two lovely Siamese cats with blue eyes and creme fur enjoying their human hug
Cu toții am întâlnit blănoase Birmaneze și Siameze. Acestea sunt fascinante prin blănița lor – sunt negre pe botic, urechi, coadă și labuțe, extremitățile cele mai reci din corpul lor, cât timp în rest sunt albe-bej. Ele sunt considerate a se simți cel mai comfortabil în căsuțele lor, unde se simt în siguranță și nu trebuie să înfrunte lumea exterioară. Deși sunt curioase de la Mama Natură, nu se vor aventura niciodată foarte departe, fiind mai degrabă atente la tot ceea ce faci tu!

Așadar, indiferent care ar fi culoarea blăniței, pisicile sunt mereu adorabile și sunt ființe ce oferă și merită să primească afecțiune în mod constant! Fiecare este unică în felul ei, chiar dacă anumite tipare se întâlnesc mai frecvent, fiecare reacționează diferit lângă omul lor preferat! Tu-i aduci pisicii tale bucurie în fiecare zi, iar ea ți-o întoarce înzecit, îți garantăm asta.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.