Cățeii ne aduc fericire… și sănătate!

dog-and-human-snuggling-RXVBZZH
Știai că atunci când alegi să ai un prieten patruped canin, nu numai că te alegi cu multă iubire și atenție, ci și cu o stare de bine constantă? 
Cum așa? 
Câinii îi oferă sistemului tău imunitar un boost incredibil! Lucru dovedit științific, după cum vom explica în cele ce urmează!
Nu există date clare legate de perioada în care câinii au fost pentru prima oară domesticiți. O dată estimativă, cel puțin la nivelul Europei, ar fi de-acum 20 000 – 40 000 de ani.
Este foarte posibil ca oamenii și câinii să împărtășească această legătură specială de prietenie încă de pe vremea Neolitică, însă întrebarea noastră este: de ce de atât de mult timp? 
Bineînțeles, patrupezii canini au avut dintotdeauna un rol important în a ne păstra în siguranță casele, turmele de animale și bunurile personale în fața altor prădători; au fost antrenați pentru a asista și pentru a deveni vânători extraordinari, deci au contribuit la hrănirea populațiilor umane.
Însă, câinii sunt și au fost dintotdeauna companioni cu adevărat valoroși prin loialitatea și energia de care dau mereu dovadă. 
Astfel, am vrut să descoperim de ce câinii ne fac mereu mai fericiți, mai rezistenți în fața momentelor stresante și mai sănătoși din punct de vedere psihic și fizic.
Multe studii ne demonstrează faptul că atunci când ai un cățel ca animal de companie se consideră că ai o stare fizică mult mai bună. Acest lucru duce la reducerea riscului de deces a unei persoane cu o treime! În plus, riscul de probleme cardiovasculare sunt cu mult diminuate.
Aceste lucruri se datorează faptului că din momentul în care îți alegi un câine ca partener de viață, automat trebuie să-ți ajustezi programul în funcție de nevoile lui. Astfel, nu prea ai de ales: trebuie să ieși afară de cel puțin 2 ori pe zi pentru noi aventuri!
De asemenea, știai că patrupezii canini nu numai că ne oferă o imunitate mai ridicată în perioada creșterii, ci încă de dinainte de a ne naște? Copiii care sunt expuși câinilor încă din perioada sarcinii (asta însemnând ca mamele să aibă un câine în mod constant prin preajmă) au un risc mult mai mic de a se îmbolnăvi în copilărie.
Câinii îi fac pe oameni să se simtă fericiți!
Probabil una dintre cele mai interesante beneficii de care te bucuri atunci când ai un cățel este starea de bine pe care acesta ți-o oferă în mod instant! Este imposibil să nu te bucuri la vederea prietenului tău blănos atunci când acesta te întâmpină cu entuziasm, chiar dacă ai avut o zi mai grea la muncă! Cum să nu zâmbești la atâta fericire emanată?!
Acest lucru se datorează, după cum ne spun experții, efectului ”hormonului iubirii”, oxitocina, care este eliberat masiv în aceste momente.
Când interacționăm cu blănoșii, nivelul de oxitocină din corpul nostru crește exponențial. Acesta este, de asemenea, hormonul ce ajută la socializare și la crearea de legături – este ca o ”injecție de iubire”, să-i spunem așa, ce ne aduce o stare psihică foarte bună. 
În plus, câinii sunt deseori antrenați pentru a ajuta în cadrul ședințelor de terapie, deoarece ei pot reduce simptomele de depresie și îi fac pe pacienți să treacă mai ușor peste senzațiile de stres și anxietate.
Așadar, a avea un companion canin alături de tine, la bine și la rău, poate fi unul dintre cele mai mari avantaje de care te poți bucura!
Când ți se ivește ocazia, nu ezita să adopți un astfel de suflețel, fiindcă îți va înfrumuseța viața din toate punctele de vedere. Și, dacă ai deja un astfel de prieten pe lângă tine, prețuiește-l și oferă-i multă iubire, iar el ți-o va dărui înapoi înzecit de fiecare dată!
WhatsApp Image 2021-02-24 at 11.07.37

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.